Zwart werk

12 oktober 2021

😁 Gisteren vroeg ik jullie in de stories over welk onderwerp jullie meer willen lezen. Het antwoord was overwhelming: ZWART WERK. Denk eraan dat ik kan zien wie wat stemt he 😆


Maar ik begrijp het, het is een juicy thema met heel wat drama omheen. En daar houden we van, toch?


🤫 Mijn mening is dat je er je plan mee trekt en ik geen zaken heb met jouw financiën. Tenminste, als je er geen anderen mee schaadt. Als jouw prijzen veel lager liggen omdat je geen btw, sociale bijdragen en belastingen betaalt, en je zo klanten bij je collega's wegkaapt, dan vind ik dat echt niet oké.

Als je al je materiaal op AliExpress koopt om zo veel mogelijk in je eigen zak te steken maar de gezondheid van je klanten in gevaar brengt, dan ben je de titel nagelstylist niet waard.

Als je af en toe een vriendin "vergeet" in te schrijven boeit dat me absoluut niet.


🤪 Ik hoor regelmatig stylistes die meer dan 50% van hun klantenbestand niet aangeven. Waarom vraag ik me af? Hoe geraak je daar verder mee? Je kan niks met dat geld behalve eens boodschappen doen, gaan eten of een deel van je vakantie betalen (of weer een nieuwe handtas). Je kan dat geld niet investeren, je kan geen goede cijfers voorleggen, je kan er niet mee groeien en de kans bestaat altijd dat je betrapt wordt en dan moet je alles afgeven dat je verdiend hebt (ook wat al op is).


😶 Mocht ik mijn geld niet wit hebben gehouden dan kon ik mijn pand nooit betalen, kon ik geen investeringen doen, geen personeel betalen en vooral, kon ik niet gerust slapen 's nachts. De belastingdruk in België is torenhoog maar mijn mentale rust is veel meer waard dan dat.


🤑 Misschien niet het juicy verhaal waar jullie op hoopten. Maar bij iedere euro omzet die je niet wil aangeven, bedenk of je daarmee dichterbij je doel komt en beslist aan de hand van dat antwoord wat je ermee doet.

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven