Vervallen cadeaubons

05 december 2021


⛄ Het is weer cadeautjestijd! Een populair cadeau is een cadeaubon. Makkelijk voor de gever en handig voor de ontvanger die ermee kan kopen wat die wil.


Maar ook de tijd van cadeaubons terugvinden. Die natuurlijk (net) vervallen zijn.


Hoe gaan wij daarmee om?


💰 Als eerste is het belangrijk te weten dat een cadeaubon in België wel degelijk kan vervallen. Het is dan wel essentieel dat de vervaldatum duidelijk vermeld staan (dat mag ook zijn bvb 1 jaar na aankoop als die aankoopdatum vermeld staat).


🤍 Komt een vaste klant bij ons met een vervallen bon? Meestal nemen we die alsnog aan. Zeker als die minder dan 6 maanden vervallen is (zeker in corona tijden). Uiteindelijk heb ik het geld ontvangen.


☝ O.a. om die reden noteer ik altijd een bedrag op de bons en geen behandeling of product. Stel dat mijn prijzen veranderd zijn kan ik alsnog de vervallen bon laten gebruiken. Soms betekent dat wel dat een klant iets moet bijbetalen maar ze krijgen altijd hun betaalde waarde.


🙁 Een bon van bvb 2019 of eerder? Sorry die kunnen we niet meer aannemen helaas. We zijn van opvolgsysteem veranderd waardoor die bons niet meer te traceren zijn.


👉 Op bons die ik gaf ter promotie, bvb bij een tombola of ladies night ben ik wel erg streng. Die vervallen ook al na een drietal maanden. Uiteindelijk ben ik daar niet voor betaald en gebruik ik die bons als reclame. Als ze dan maanden in de schuif liggen is de kans dat die persoon een vaste klant wordt erg klein. Dus daarbij is 1 dag te laat ook echt te laat. De ontvanger is trouwens verantwoordelijk om op tijd te boeken.


Hoe gaan jullie om met cadeaubons?

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven