Vakantie nemen als schoonheidsspecialiste

Reizen en vakantie. Voor mij echt hoogtepunten van het jaar. Onderweg zijn, nieuwe landschappen zien voorbij komen, de lokale keuken proeven (met wisselend succes), tijd spenderen met je lief en je vrienden.


Heerlijk! Ik geef dan ook graag enkele tips voor vakantie als nagelstyliste of schoonheidsspecialiste.


⏰ Plan eerst je verlof in je agenda! In januari zit ik al een eerste keer te kijken en te puzzelen. Als je dat niet doet is je agenda vol voor je het weet en kan je niet de weken nemen die je wilt, moet je klanten gaan verplaatsen of kan je zelfs helemaal niet weg.


🥳 Communiceer! Laat je klanten ruim om voorhand (liefst zodra je jouw verlof hebt beslist) weten dat je weer de wijde wereld in trekt. Zo kunnen zij hun beste plekjes alvast reserveren en loopt alles veel vlotter.


🏞 Ga eens offline. Spreek een voicemail in en schrijf een auto-responder. Jij bent even niet bereikbaar. Enkel op die manier kan je 100% opladen en genieten. We zijn al constant online, gun jezelf enkele dagen of weken offline-time. Geen berichtjes, geen belletjes, geen mails. En laat je agenda aub thuis. (Tenzij je die wil kwijt geraken zoals ik jaren geleden in Spanje)


👭 Werk je met een team? Spreek dan onderling af wanneer jullie vakantie nemen. Kies je liever iedereen tegelijk zodat de zaak gesloten is en alles stilvalt? Prima! Kies je liever om af te wisselen? Even goed! Maar doe het bewust en babbel met elkaar.


🗽 Je bent waarschijnlijk ondernemer geworden voor de vrijheid. Beperk jezelf dan niet tot 4 daagjes aan zee als je 3 weken Bali wil, alleen maar om klanten niet teleur te stellen. Zij gaan al het hele jaar voor. Stel jouw dromen niet uit in de naam van service verlenen. Volgend jaar weet niemand nog dat jij bent thuis gebleven voor dat ene trouwkapsel.


🏖 Geniet! Je hebt hier keihard voor gewerkt! (En heb je er niet voor gewerkt? Geniet dan alsnog! Hard werken is geen voorwaarde om te mogen genieten). Zo sta jij er na 1-2-3 weken terug om alles te geven en de leukste vakantieverhalen te vertellen.


Kijk en luister je liever? Check hier onze vakantie-video!

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven