ย 

Starten als zelfstandige

20 augustus 2021

๐ŸŽฏ Een eigen beautysalon of nagelstufio oprichten is een doel van velen onder ons. Wat moet je eigenlijk in orde brengen?


๐Ÿ’ฐ Je hebt een ondernemings- en btwnummer nodig. Hiermee laat je zien dat je een bedrijf hebt. De opstartkost is ongeveer 150 euro.


๐Ÿซ‚ Je moet verplicht aansluiten bij een sociaal verzekeringsbureau (bvb Acertz, Xerius,...). Zijn staan in voor het innen van jouw sociale bijdragen en zorgen voor jouw sociale rechten zoals uitkering bij ziekte, moederschapsverlof, pensioen,... let op, in bijberoep moet je wel sociale bijdragen betalen maar bouw je geen extra sociale rechten op.


๐Ÿ˜‡ Kijk goed na of je over alle vergunningen beschikt en of je een salon mag beginnen in het pand dat je voor ogen hebt. Hiervoor kan je terecht bij je gemeente. Als je in een huurhuis een kamer wil inrichten als salon heb je de expliciete toestemming nodig van je huisbaas.


๐ŸŒง Regel je verzekeringen. Dat lijkt soms weggesmeten geld maar als je ze ooit nodig hebt kunnen ze het verschil maken tussen een kleine inconvenience en het verkopen van je huis.


๐Ÿ›‘ Ga je werken met het normale btw stelsel of met vrijstelling? Reken alles goed na. Vrijstelling kan interessant zijn maar niet als je nog veel opstartkosten hebt. Je kan ook maar voor dat stelsel kiezen tot een omzet van 25 000 euro per jaar.


๐Ÿพ Vier en geniet van je nieuwe stap! Het is niet niks je vestigen als zelfstandige. Jij durft waar velen enkel van dromen en je gaat dat rocken!


Ben jij zelfstandige en zo ja, sinds wanneer? Ik sinds 2008!

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
ย