Seven levels deep

Vaak ben je aan het werken aan iets en je merkt dat je aandacht snel verslapt. Toch nog eens naar die gsm kijken, snel 5 minuutjes scrollen, een boterham gaan smeren.


Als iets moeilijk wordt dan neemt de angst soms over. Faalangst maar evengoed angst om te slagen in je doel. Want dan wordt alles anders.


Je wil die ene taak wel doen, je weet dat het belangrijk is, maar toch lukt focussen niet altijd goed.


Tot je er echt in gaat duiken waarom die taak belangrijk is, niet enkel voor je zaak maar vooral voor jou. Als je weet waarom iets belangrijk is dan is het veel eenvoudiger om eraan te werken.


Hoe werkt 7 levels deep? Je stelt jezelf een vraag. Bij het antwoord vraag je telkens 'waarom'?


Bvb. (niet mijn voorbeeld, deze oefening kan soms heel diep gaan dus we houden het privé) 1. Ik wil succesvol zijn. Waarom? 2. Omdat ik dan veel geld verdien. Waarom wil je veel geld verdienen? 3. Omdat ik dan kan zorgen voor de mensen rond mij. Waarom wil je dat kunnen doen? 4. Omdat ik wil dat mijn geliefden de juiste verzorging kunnen betalen als ze ziek zijn. Waarom wil ik daar voor zorgen? 5. Omdat ik niet wil dat mijn naasten dood gaan omdat zijn niet genoeg geld hadden. Waarom wil je dat niet? 6. Omdat ik mij een mislukkeling zou voelen als ik dat niet kan voorkomen. Waarom zou je je zo voelen? 7. Omdat ik de mogelijkheden heb om het te voorkomen, ik zou mijn talent niet volledig ontwikkeld hebben.


Je ziet dat sommige antwoorden opeens rare sprongen maken en dieper gaan dan je op het eerste zicht zou denken. De oefening is soms vervelend, maar dat hebben ook al in andere oefeningen over zelfontwikkeling gemerkt. Het resultaat is echter waardevol. In het voorbeeld hierboven wil iemand succesvol zijn maar vooral het gevoel hebben zijn talenten volledig ontwikkeld te hebben. Als je je waarom weet wordt je hoe duidelijker.

Als je denkt dat je je antwoord hebt bij level 3, blijf graven tot minstens level 7. Merk je dat je er nog niet bent bij 7? Blijft de WHY vraag stellen, desnoods tot level 30.

De kans is groot dat je bij level 4 het even niet meer weet. Blijf pushen op dat moment.

Deze site is super eenvoudig maar kan je helpen bij je soulsearch: 7 levels deep


Ik heb de derde lockdown gebruikt om te gaan soulsearchen. En daar komen heel wat groeipijnen aan te pas. "Moet ik niet meer bezig zijn met mijn business?", "Doe ik het wel goed?", "Moet dit nu echt?", "Gaat dit me dan gelukkiger maken?",... Misschien komen de vragen je bekend voor, misschien ook niet. Ik deel het om mezelf ervan te bevrijden en om sommigen van jullie te laten voelen dat ze niet alleen. zijn. Hoe dieper ik ga, op hoe meer weerstand ik bots. En hoe meer weerstand er is, hoe noodzakelijker het blijkbaar is om daar door te breken. En uiteindelijk blijkt het leven een dans te zijn. (moet ik toch dringend iets aan mijn ritme doen).


Een boek dat ik opnieuw gelezen heb de voorbije weken is Awaken the Giant within van Tony Robbins. Dit boek geeft je inzicht in de keuzes die je maakt en de emoties die je voelt. Het is een dik boek, 500 pagina's, maar op elke pagina zijn schatten te vinden. Al lees je maar één hoofdstuk, je zal jezelf er beter door begrijpen.


Geen puur business gerichte blog deze keer, ten minste zo lijkt het ;) Doe de 7 levels deep oefening en je merkt hoe veel er zit onder je wens om succesvol te zijn.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven