Scarcity mindset

08 januari 2022

❄ Zaterdagochtend 9.30. Ik kijk buiten en zie prachtige besneeuwde bergen, skiliften, mensen op de piste. Ik lig in bed. Met een boek, naar buiten te staren en mijn kas op te fretten (om het beleefd te zeggen).


⛄ En toch blijf ik hier voorlopig liggen. Het is vakantie. Ik heb net zin om mijn boek te lezen en rustig aan te doen vandaag.


💭 Maar dan is er dat stemmetje: je hebt veel betaald voor je skipas, je bent hier maar heel even, je moét nu profiteren want we gaan bijna terug naar huis.


➡️ En ook de tegenargumenten: ik heb al heel wat kilometers gedaan, mijn benen doen nog pijn van gisteren, de zichtbaarheid is toch niet top,...


🤯 Terwijl "ik ben op verlof en wil mijn boek lezen" perfect is. De rest is scarcity mindset. En dat hebben we ook super vaak in de zaak.

"Ik heb dat product gekocht, vind het niet super maar moet het nu wel gebruiken".

"Ik heb wimperextensions geleerd dus moet dat wel aanbieden al is het niet zo mijn ding".

"Ik heb mijn salon helemaal roze geverfd, dat kostte veel geld en tijd, ik vind het niet meer mooi maar het moet nu zo blijven want ik heb geïnvesteerd"


🤍 Al die zaken komen door een scarcity mindset. Terwijl je gewoon nieuwe, betere producten kan aanschaffen. Je kan blij zijn dat je een techniek kent zonder die aan te bieden en je kan je salon opnieuw inrichten.


🙃 Als je dat "moeten" uit scarcity kan loslaten, dan kan je pas genieten van wat je nu hebt.


Dus ik lees mijn boek verder en zal volgend jaar wel terug skiën.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven