Kosten maken in december

13 december 2021

"Ik moet nog kosten maken dit jaar" hoor ik regelmatig.


➡️ Maar hoe zit dat nu, is het echt nuttig om nog extra kosten te maken in december? Wel, zoals met bijna alles, het hangt er van af. Meer kosten betekent minder winst betekent minder belasting betalen. Maar klopt dat altijd?


🙃 Als je je geld nodig hebt ga je natuurlijk geen extra onnodige kosten maken. Ik hou liever, na belasting, 50 euro over van mijn 100 euro omzet dan dat ik die 100 euro wegsmijt aan iets overbodig.


🧠 Denk ook vooruit. Misschien heb je wel grote plannen waarvoor je zo'n goed mogelijke cijfers moet laten zien. Denk bvb aan de aankoop van een pand of investeringskrediet. Dan vloek je op jezelf als je je winst naar beneden hebt gebracht.


🤕 Hou rekening met je afschrijvingen. Als je nu iets koopt dat duurder is dan +- 1000 euro en gedurende lange tijd wordt gebruikt, dan wordt dat afgeschreven. Het bedrag wordt niet meteen als kost ingebracht maar in delen gedurende de komende jaren.


😑 Ook voorraad is geen kost. Of je geld nu op je rekening staat of in je kast ligt, het blijft winst. Pas als een product op of verkocht is wordt het een aftrekbare kost. Dat is de reden waarom je jaarlijks je voorraad moet tellen.


Doen jullie in december nog een extra effort? Op gebied van kosten maken of misschien winst pakken? Ik dat laatste 😏

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven