ย 

Je plaats kennen

14 december 2021


Had ik altijd mijn plaats gekend, ik had al verder gestaan in mijn zaak en mijn leven.


En dat bedoel ik op 3 manieren.


๐Ÿ™Š Je plaats kennen en nederig zijn. Als starter moet je je plek kennen. Je begint pas, hebt nog geen vlieguren of nodige praktijkervaring. Als je dan te hoog van de toren blaast siert dat je niet. Je sluit jezelf af voor nieuwe leermomenten en maakt jezelf niet sympathiek. Je plaats niet kennen als nieuweling komt arrogant over en belemmert je groei.

Luisteren en leren met een open mind is nu de boodschap.


๐Ÿ‘‰ En dat telt ook voor wie al jaren aan de slag is in de branche maar plots weer de leerling is. Geen "ja maar", wel luisteren, nadenken, toepassen en achteraf beoordelen.


๐Ÿ“ข Bescheiden zijn is goed. Daar in blijven hangen niet. Durf je plaats in nemen als het zo ver is. Ga duidelijk staan voor wat jij belangrijk vindt. Als je je vak kent, spreek dat dan ook uit. Geef advies vanuit jouw kennis. Maak jezelf groot. Close die sale, zeg nee wanneer nodig.


๐Ÿ“‰ En geef daarna je plaats door. Maak ruimte voor wie na jou komt, geef een podium aan de jongere garde. Sta vooruitgang niet in de weg. Durf zeggen dat het genoeg is geweest. Maak plaats en ga iets anders doen.


Ik heb het hier niet enkel over starter, professional en bijna-pensioen leeftijd. We gaan allemaal door al die fases.


Zo ben ik vandaag en morgen aan de slag als nagelstyliste bij Polished. Ik ken mijn job, ik ben de expert, ik neem mijn plek in.

Donderdag en vrijdag ga ik op training, dan ben ik de nederige student.

En de nageltrainingen die ik gaf, die heb ik doorgegeven, dat was mijn plaats niet meer.


Leer je plaats kennen en het leven wordt eenvoudiger en beter.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
ย