Hoeveel laat je van je privé zien op sociale media?

30 juli 2021

Online openheid.


Je kiest zelf wat en hoeveel je online laat zien. Zo bepaal je voor een deel je eigen online imago.


😊 Zo vinden sommigen mijn stories marginaal omdat ik openlijk spreek, ik draag vaak geen make-up en durft een huidontsteking of 3 dubbele kinnen ongefilterd posten. Mensen die dat marginaal vinden zijn niet de mensen waar ik voor post. Mensen die op zoek zijn naar echt, die zelf ook willen durven posten zoals ze zijn, die the good, the bad and the ugly willen meemaken, daar richt ik me op en die waarderen de posts des te meer.


😇 Maar het is niet omdat ik open ben dat ik mijn hele privé leven online zet.

Ik post over onze keukenverbouwing maar niet over hoe we die hebben betaald.

Ik post over uitstapjes met vrienden maar volgers weten niet wanneer mijn lieve grootouders gestorven zijn.

Ik post over vakanties maar niet over medische zaken.

Ik post heel veel over business, heb zelfs mijn loon gedeeld maar niemand heeft zaken met de taakverdeling thus.

Ik deel het als ik een mooi boek lees maar niet als ik 4 uur doelloos zit te scrollen op TikTok.


Ik wil hier 2 dingen mee zeggen.


😎 Je kan jezelf online heruitvinden. Niet door fake te zijn want dan val je altijd door de mand. Wel door uit te lichten wat je zelf wil tonen en wat jou zelf ook inspireert.


🤧 Vergelijk jezelf niet met wat je online ziet, over dat beeld is nagedacht. Ik steek ook gewoon tampons in mijn neusgaten als ik een snotvalling heb (want dat doet toch iedereen maar deelt niemand he?)


P.s. TOCH? Of is dat laatste echt té raar?

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven