Het obstakel is de weg

27 september 2021


The obstacle is the way, het obstakel is de weg.

Heel fijn Elke, maar wat is dat nu weer voor zweverige onzin?

Op verlof las ik een boek dat mij echt heeft geraakt en dat ik graag met jullie wil delen. Titel uiteraard: The Obstacle is the Way.


De meesten van ons zijn verlamd.

Wat onze doelen ook zijn, vaak liggen er zo veel obstakels tussen dat we niet eens durven of kunnen starten.


We hebben net genoeg vrijheid om te voelen dat we wel kunnen bewegen, net genoeg vrijheid om de schuld altijd op onszelf te steken wanneer we weer eens niet doorzetten. En we zijn keigoed geworden in oplijsten waarom iets niet gaat lukken of té moeilijk is, té veel offers vraagt.


Het boek gaat erover dat die obstakels juist de weg gaan tonen. Als er iets in je weg ligt dan moet je er dus over of nog beter doorheen. Daar leer je van, dan word je een betere ondernemer en beter mens van. En zo worden de obstakels die weg die je moet volgen.

Er is trouwens een spreekwoord uit Haïti: Behind mountains are more mountains. Dus als je een obstakel uit de weg gaat kom je toch meteen een nieuw tegen. Maar als je het overwint dan kan je je nieuwe obstakel aan met nieuwe technieken, meer kracht en meer vertrouwen.


Klinkt misschien wat zweverig maar het is juist een heel praktisch boek boek vond ik.

Perfect dus voor iedereen die aan haar mindset wil werken en niet lang wil quitten als het even iets moeilijker gaat.


Je kan het hier bestellen in het Engels: The obstacle is the way

of in het Nederlands: Het obstakel is de weg

Dit zijn beide Bol affiliate links. Als je op deze link klikt en je bestelt binnen de 14 dagen iets van Bol, eender wat, dan krijg ik een kleine commissie. Het kost jou niet meer en het doet mij een groot plezier


Enjoy reading!

Lieve groetjes,

Elke

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven