Energie vampieren

27 juli 2021


👂Ben jij een psycholoog? Ik niet. Maar af en toe lijken mensen wel te denken dat ik een therapeut ben. Beautybehandeling en psychologische behandeling in één klap.


😥 Begrijp me absoluut niet verkeerd. Polished is een safe space. We weten regelmatig dat klanten een kindje verwachten zelfs voor hun echtgenoot het weet, we beseffen hoe normaal miskramen zijn omdat we er constant over horen (en echt mensen, praat hier meer over! Meer dan 15% van de zwangerschappen eindigt in een miskraam). We horen relatietwijfels, verdriet om een gemiste naaste, verhuisplannen, zorgen over schoolprestaties van de kinderen. Als we jullie even een lachje op je gezicht kunnen geven of één zucht van opluchting doet dat ons ook goed.


😇 Er zijn echter grenzen. Alle collega's kennen waarschijnlijk die knoop in hun maag als ze de hele dag miserie hebben gehoord. Als de meeste existentiële vragen op ons zijn afgevuurd, als onze mening geëist wordt over jullie diepste privé problemen. En dat is té veel. Durf je grenzen aangeven. Het werk moet ook aangenaam zijn voor ons. De grens ligt ver, heel ver. Maar erover is erover.


💀 Een zeldzame keer krijg je te maken met een energievampier. Ze lijken zo het leven uit je te zuigen en je naar beneden te trekken. Je bent 's ochtend al ambetant als ze in de agenda staan. Daar is maar één oplossing voor, zeer korte metten maken! "Ik waardeer jouw klandizie en op deze manier kan ik niet aangenaam werken en de behandeling leuk maken voor ons beiden. Ik zou het waarderen als je minder negatief spreekt". Geen verbetering? Dan stopt de samenwerking.


💗 Want uiteindelijk zijn we allemaal mensen. Gaat het leven met een lach en een traan. Zijn we er voor jullie, maar wel vooral om jullie mooi te maken en te laten genieten. Voor echte problemen zijn er andere professionals.


Collega's, komt dit jullie bekend voor? Wat doen jullie om op te laden zodat je er weer 100% staat voor de volgende klant? Ik vind yoga heel fijn (oke en een gin-tonic).

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven