Duurder tijdens de feestdagen?

03 december 2021


😇 De feestdagentoeslag... natuurlijk ga je niet meer aanrekenen aan je klanten omdat zij tijdens de feestdagen langskomen!


🤪 Hoewel... wat voor ons evident lijkt, is dat blijkbaar niet voor de koeriersdiensten. Zij verzonnen de zogenaamde piektoeslag.


🥴 Het is drukker, ze verdienen meer, je moet als klant langer wachten, er gaat meer verloren. En dat is dan duurder. Logica toch?


🧐 Let hier goed op als je pakketjes verstuurt. Bpost rekent 1 euro extra aan per pakket tot 25 dec. decembermaand. Daarnaast betaal je ook 70 cent extra als je je pakket aflevert in een servicepunt of pakketautomaat. Enige manier om die laatste te vermijden of binnen brengen in de massacentrums van Antwerpen of Brussel. (Wtf? Service?)


🤕 Daarna betaal je ook nog eens 2,50 euro als de inhoud van je pakket heen en weer schuift, je 2 dozen aan elkaar plakt of je het etiket op de foute zijde kleeft.


😫 Ahja ook nog de densiteitstoeslag. Er zijn bepaalde standaarden die zeggen hoeveel plaats een bepaald gewicht mag innemen. Stel je verkoopt vederlicht crepepapier in een grote doos zodat het niet kreukt, dan moet je nog eens bijbetalen omdat je zogezegd lucht verstuurt. Zelfs bij ons toch wat zwaarder materiaal hebben we op 10-15% van de pakketten zo'n densiteitstoeslag.


😭 Haalt je klant het pakket niet af op het postpunt of blijkt het adres mis te zijn en je wilt het pakket terug? Nog eens 2,50 euro lappen!


Een deel van deze toeslagen kan je vermijden door je labels handmatig 1 voor 1 aan te maken op de bpost website maar mogelijk mis je dan interessantere bulktarieven. Dat is voor iedereen zelf te berekenen.


Toch blijven wij Bpost kiezen omdat hun service wel de beste (van de slechte) blijft.


Verstuur je zelf pakketjes? Check dan of je prijszetting nog wel klopt met al deze toeslagen.

Bestel je veel online? Dan kunnen deze bedragen inzicht geven waarom de meeste kleinere spelers geen gratis verzending kunnen aanbieden.

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven