Drankjes in salon

25 september 2021

🍾 Het serveren van een hapje of drankje kan een behandeling in jouw salon echt af maken. Ik geef je enkele tips.


☕ Iets aanbieden is leuk maar absoluut niet verplicht. Bekijk voor je eigen salon of je er de (financiële) ruimte voor hebt en ook de plaats. Je kan bvb geen budget salon uitbaten én premium frisdranken schenken.

Je zal ook de mogelijkheid moeten hebben om iets af te wassen, ruimte voor een koelkast,...


🍷 Let op met alcohol. Dit is niet zo maar toegestaan. Of je alcohol mag schenken hangt af van de gemeente waarin je salon is gevestigd. Sowieso mag je geen alcohol geven aan -16 jarigen en geen sterke drank aan -18 jarigen. Als je een supplement aanrekent voor dranken val je mogelijk onder horeca en moet je goedkeuring krijgen van het FAVV.


🛑 Dat FAVV, oftewel Federaal Agentschap voor VoedselVeiligheid bepaalt ook dat je niet zomaar zelfgemaakt voedsel mag geven zoals bvb zelfgebakken koekjes. Aangekochte, verpakte voedingswaren zijn geen probleem.


🥳 Je kan van je drankjes een echte USP, Unique Selling Point maken. Misschien wordt jij wel het salon dat bekend staat voor de 100 soorten koffies? Een soort Starbucks x Beauty. Dit doet wonderen voor je marketing én je kan je in een hogere prijsklasse werken.


💰 Hou er rekening mee dat je kosten wel omhoog gaan en dus ook dat de prijs van een behandeling moet meestijgen. Als wij een klein blikje cola aanbieden dat 40 cent kost in de winkel komt daarbij: aankoop koelkast, electra, poetsbenodigdheden (want er wordt veel gemorst!), extra kosten aan pmd zakken, rietjes, servetjes, bekers, afwas,...) en extra tijd. Eventjes een drankje kiezen duurt niet lang. Aankopen doen, de koelkast gevuld houden, alles afwassen,... heeft eind van het jaar wel wat uren gekost (tip: wij doen regelmatig een Collect & Go enkel voor de drankjes!)


Bieden jullie iets aan? Wij hebben waters en frisdranken (cola, cola zero, fanta, sprite, ice tea,...)

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven