Ben je klaar voor de 3e lockdown?

Prepare for the worst ...

Serieus Elke? Waar komt gij nu mee af? Heel eenvoudige vraag, ben je klaar voor een derde complete lockdown? Gaat die gebeuren? Geen idee, ik heb geen glazen bol. Maar inmiddels zijn we bijna een jaar verder en ik zie dat veel beauty professionals nog altijd verder sukkelen zoals in maart 2020. Bang afwachten, constant klagen en zagen over de overheid en het tekort aan premies, volledig verlamd in de zetel zitten. Come on, grow some tits!

Want als je je voorbereid op een 3e lockdown, dan heb je 2 positieve opties: of de lockdown komt er en je bent er klaar voor. Of de lockdown komt er niet en je kan open blijven met meer inkomen dan ervoor.


Maar hooooooeeee dan?

Er is een minderheid met 12 mindervalide kinderen, een huwelijk met een oorlogsveteraan met ptss en een huisuitzettingsbevel met nowhere to go. Ja die mensen zijn er, en daar is gespecialiseerde hulp voor. Maar daar heb ik het niet over. De meerderheid van de beauty professionals heeft veel meer in zich dan ze denken. Ze moeten het wel durven tonen én iemand moet hen er eens op wijzen op hun potentieel (en die iemand ben ik graag ;) ) - Ja maar ik ben nagelstylist dus ik kan niks verkopen! Ahzo? Ik zie nochtans stylisten die een eigen YouTube kanaal beginnen, die press-ons verkopen, die een e-book over nagelverzorging beginnen, die heel hun nagelstudio hebben uitgemest en ongebruikte producten hebben verkocht, die online cursussen geven, die verwenboxen maken met lokale handelaars, die in de zorg gaan werken voor extra inkomen, die hun huis inmiddels aan het verbouwen zijn (en dat op YouTube leren en zo veel geld besparen),... Levert alles nu direct geld op? Misschien niet maar wel naamsbekendheid, expert status en kennis en dat brengt jou later weer meer geld. - Ja en mijn premies dan? Wil je afhankelijk zijn en blijven van overheidsgeld? Zij kunnen morgen de kraan dichtdraaien en daar heb jij helemaal niks tegen te beginnen. Dat gezegd zijnde moet je ook niet gewoon springen zonder alles af te wegen. Maar 3/4 van de opties hierboven heeft geen enkele invloed op je premies. - Er zijn er al zo veel die X doen En niemand heeft het op jouw manier gedaan


Geloof niet alles wat je leest, geloof niet alles wat je denkt

Ik zie nog te veel professionals dagelijks panikeren op social media, vooral Facebook. Niet alles wat op Facebook staat is waar, niet alles wat op HLN staat is waar, media mist vaak nuance. Doe je eigen onderzoek en hou je bij de juiste bronnen. Voor alles rond premies zijn dat Vlaio en je sociaal verzekeringsfonds (Liantis, Acerta, Xerius,...). Stel je vragen daar. Bel ze, mail ze,... Ga niet via collega's of je boekhouder maar altijd rechtstreeks. Voor alles rond corona regels die betrekking hebben tot mijn onderneming mail ik met de FOD economie. Zo heb je zwart op wit wat toegestaan is. Zo heb ik een online cursus opgenomen op model (mijn knuffelcontact). Ik had zwart op wit toestemming. Hetzelfde met skinscanner consultaties. Neem niet aan dat iets mag of niet mag omdat je het online hebt gezien. Mail de FOD (email op hun site, ik ben jouw Google niet ;) ), leg jouw situatie zo specifiek mogelijk uit en je weet meteen wat wel of niet kan. Neem geen risico's maar grenzen zijn er vaak wel om op te zoeken. Denk zelf na wat kan binnen de regels, wacht niet tot een ander het voor jou uitzoekt. Geloof ook niet alles wat in je gedachten omgaat. Ik kan het niet, mijn klanten gaan wegblijven, ik heb hier schrik van,... hoe helpt dat? Dat zijn gedachten ingegeven door de nieuwe situatie waarin we ons bevinden maar daarom berusten ze niet op waarheid.

Bouw iets beters

Get yourself together, ga aan de slag en bouw iets beter.

Want in crisissen liggen de beste kansen.

En de echte ondernemers staan nu op en tonen wat ze waard zijn (en af en toe een dag in de zetel hangen is ook perfect normaal)


Onbeschaamde reclame

En uiteraard maak ik graag gebruik van het publiek van deze nieuwsbrief om mijn eerste online masterclass te pitchen: Nailbiter Make-over Er zijn al enorm veel online nail-art trainingen, nog niet door mij maar het interesseert me minder om die te geven. Wat mij wel boeit zijn nagelbijters. Ik heb 85 minuten aan beeldmateriaal voor jullie. Een brok theorie (verlengen of niet, wel systeem, manicure, welke kleuren kiezen, welke prijzen,...) en gedetailleerde praktijk (met filmpjes over manicure en applicatie van gel, acrygum en acryl) Je kan de cursus op eigen tempo doen maar ik zou wel aanraden om de lessen af te ronden voor heropening. Wie weet wat kom je tegen ;)

Link naar de beste nagelbijter cursus op de markt - en nog top geprijsd ook!

Vond je deze nieuwsbrief leuk of ben ik te streng geweest? Wil je erover babbelen? Mijn mailbox staat open! (maar niet voor flame wars, hou die voor jezelf want ik ben té creatief met scheldwoorden ;) ) Hang in there, we komen erdoor!

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven